Bordplassering ved bryllup

Hvordan dere plasserer bordene kommer veldig an på lokalene deres og antall gjester, men det er mange valg. De mest vanlige er:

Bordplassering ved bryllup.
  • Runde bord.
  • Firkantet bord satt sammen til en I, L, E eller U.

Finn den som passer dere best når dere vurderer antall gjester og lokalene dere har.

Videre må dere ta stilling til hvor de ulike gjestene skal sitte. Dette er en kabal som kan være vanskelig å få opp. Vårt tips er å plassere gjestene slik at de får mest mulig morro. Har dere mange venner så plasser disse ved samme bord. Det er med på å skape stemning.

Husk å plasser toastmasteren(e) slik at han/hun er synlig for alle, samt lett kan kontaktes av kjøkkenpersonell/ servitører og har oversikt over deres bevegelser.

Tips! Om dere har mange bord kan det være lurt å nummerere bordene. Det vil gjøre det enklere for gjestene og serveringspersonellet.

Lag et bordkart som henges opp i bryllupslokale. Gjerne i bryllupslokale der gjestene er under aperitiffen slik at de ser på den og vet hvor de skal sitte når dørene åpnes til middag.

Regler for bordplassering i bryllup

Dette er standard oppsettet for hovedbordet i bryllup:

Bordplassering ved bryllup.
  • For skilte foreldre som er venner, gjelder samme bordplassering. Deres nye partnere blir plassert sammen med resten av gjestene. 
  • Forloverne plasseres sammen med brudeparets nære familie.
  • Besteforeldre på begge sider sitter ved siden av hverandre eller plasseres blant fadderne nær brudeparet.