Borddekking og bordpynt til dåp

Tanken på å pynte bord selv til dåpen kan være skremmende for mange, men om en deler det opp i mange små oppgaver er borddekking noe alle kan få til. Her går vi enkelt igjennom borddekking og gir tips til bordpynt og dåpspynt.

Duker

Det enkleste å jobbe med er hvite duker, eller veldig lyse duker. Da trenger du ikke å planlegge resten av bordet etter fargen på duken. 

Så må du finne ut om du ønsker løper eller hel dekkende duk. Det kommer ofte an på hva slags bord du har. Om du har store fine hvite bord holder det ofte med en løper på midten. Har du forskjellige type bord som er satt sammen til et langbord er ofte hel dekkende duk det som passer best.

Noen ønsker en løper på midten av bordet i rosa eller lyseblå (avhengig av kjønn på barn), dette kan kjøpes til en grei pris og setter en fin stemning ved dåpsbordet.

Avhengig av pris er det forskjellige løsninger for hvor du kan skaffe deg duker:

  • Det dyreste blir å kjøpe duker hos en interiørbutikk. Nesten alle interiørbutikk har fine duker til ulike priser. Husk at du som oftest trenger mer enn en duk.
  • Du kan leie duker. Om du googler "leie duker" og byen du bor i, så kommer det helt sikkert opp selskaper som leier ut duker til fest der du er.
  • Du kan reise innom en hobbybutikk, de selger metervare av tøystoffer. Kanskje de har en i rett farge.
  • Du kan bruke hvite senge laken. Er mange som kombinerer dette med andre duker.

Servise, bestikk og glass

Hold deg til nøytrale farger, og da spiller det ikke noen rolle hvilket merke serviset er. Har du ikke komplett til alle i samme, så spiller heller ikke det noen rolle. Så lenge alt er i nøytrale farger er dette små detaljer veldig få legger merke til. Er ikke mange som har komplett servise til 20 stykker, så bruk det du har. Det samme går for bestikk.

Når det kommer til glass er dette litt mer fremtredende. Bruk gjerne farrisglass eller vinglass. Det er ikke noe i veien med å sette frem vinglass til mineralvann.

Tips! Om det er barn som skal bruke glassene, så sett frem et vanlig kjøkkenglass eller plastglass. Sannsynligheten for et uhell er stor.

Servietter til dåp

Hvordan du velger å brette serviettene kommer helt an på hva slags bordkort og pynt du skal ha på bordet. Om du skal ha mye høye dekorasjoner midt på bordet trenger du også litt høyde på servietten, men har du lave dekorasjoner passer det ofte med servietter som ligger.

Det finnes ulike brette teknikker en kan bruke, og under DIY (do it yourself) serviett bretting går vi igjennom hvordan du bretter tre ulike.

Hos Tim & Tia finner du søte servietter du kan bruke, og for deg som ønsker personlige trykk på servietten tilbyr Decorium.no dette.

Borddekking og bordpynt til dåp eller navnefest på en enkel måte.

Bordkort til dåp

Se siden for bordkort for mer tips for bordkort.

Bordpynt / dåpspynt til dåp

Etter å ha fått alt det andre på plass vil du merke at det ikke er så mye plass igjen på bordene, og du kommer langt med noen telys beholdere, lysestaker og små blomsterbuketter. På vår side DIY borddekorasjoner beskriver vi hvordan du kan lage små buketter selv.

Tips! Bruk gjennomsiktig glass, det er veldig nøytalt og kan brukes uansett fargeønske.

Pynte i små grupper på 3, 5 eller 7. Det blir som oftest mest systematisk og ser ofte penere ut. Som du ser på bildene rundt er det en blomsterbukett i en gruppe, og den er satt sammen med ulike lysestaker, telysbeholdere eller små pyntefigurer. Anbefaler her å bruke det du har og liker.