DIY - borddekorasjoner til dåp og navnedag

Mange frykter det å skulle lage borddekorasjoner selv, og skal en lage store dekorasjoner er det kanskje best å la profesjonelle ta seg av jobben, men små enkle dekorasjoner er det ingen grunn til at du ikke skal klare selv. Under kommer vi med enkle forslag til borddekorasjoner. Disse dekorasjonene kan gjøres i ulike fargekombinasjoner slik at de passer til begge kjønn. Eksempelvis har du både hvit, blå og rosa hortensia.

Slik lager du denne buketten:

Utstyr: En hortensia blomst, ønsket bånd, tynn ståltråd, liten kopp/vase og snitte kniv.

Bruk snitte kniven og kutt hortensiaen ned til ønsket lengde, lag en sløyfe av båndet og fest ståltråden til båndet. Stikk så ståltråden gjennom hortensia buketten der du ønsker den skal være og fest ståltråden i stilken til hortensiaen. Sett buketten i en vase med vann.

Slik lager du denne buketten:

Utstyr: Et kakefat på stett, to søte pyntefigurer, to eggeglass, to små vaser, telysholder, snitte kniv og hortensia blomst.

Start med å sette begge eggeglassene, de to små vaskene, telysholderen og pyntefigurene på fatet. Sett de opp som vist på bilde. Fremst skal pyntefigurene og det ene eggeglasset stå i en halvsirkel, deretter kommer en ny halvsirkel med det siste eggeglasset og de to små vasene, og helt bakerst kommer telysbeholderen med telys i.

Snitt av små buketter av hortensia blomsten som kan settes i eggeglassene og de små vasene.

Om du ønsker andre farger gjøres det lett med å bytte ut fargen på hortensiaen og andre søte figurer.

Slik lager du denne buketten:

Utstyr: Et pynte fat (gjerne med speil), telysholder, en søt pyntefigur, en liten vase, hortensia og snitte kniv.

Sett telysbeholderen med telys, den søte figuren og vasen sammen på pynte fatet i en trekant. Kutt ned stilken på hortensiaen slik at den passer vasen.

Slik lager du denne buketten:

Utstyr: Brudeslør, en rosa rose, en hortensia blomst, hyssing, liten vase og snitte kniv.

Sett sammen blomstene. og bruk snitte kniven til å kutt de ned til ønsket lengde og ta litt hyssing rundt stilkene for å holde den sammen. Sett buketten i vasen med vann.

Slik lager du denne buketten:

Utstyr: Brudeslør, to hvite roser, to orkideblomster, hyssing, liten kopp/vase og snitte kniv.

Bruk en snitte kniv og kutt de ned til ønsket lengde. La brudesløret ligge på den ene siden og legg inntil begge rosene. Legg på orkideblomstrene ved siden av rosene igjen og ta litt hyssing rundt stilkene for å holde den sammen.

Slik lager du denne buketten:

Utstyr: Blå hortensia, litt eføy, en orkideblomst, hyssing, snitte kniv og tre fat på stett i ulik høyde (med kanter).

Hortensia er utgangspunktet, stikk så stilken fra orkideblomsten igjennom på toppen av hortensiaen, og til slutt putter du noen lange grener med eføy på sidene slik at de henger utenfor. Ta litt hyssing rundt stilkene for å holde den sammen.

Bruk en snitte kniv og kutt ned hortensiaen, eføyen og orkideblomst til samme lengde. De skal være korte, men ikke så korte at de ikke kan knytes sammen og rekker ned til vannet.

Legg dekorasjonen på fatet og sørg for at eføyen ligger i sirkel rundt. Om du har noen små sommerfugler kan det være dekorativt å bruke.

Slik lager du denne buketten:

Utstyr: En hortensia blomst, ønsket bånd, liten kopp/vase og snitte kniv.

Bruk snitte kniven og kutt hortensiaen ned til ønsket lengde, og sett blomsten i vasen med vann. Lag så en sløyfe rundt vasen.

Pynt i gruppe på tre, to blomster med vase og en lysestake. Du kan også ta to lysestaker og en blomst.

Slik lager du denne buketten:

Utstyr: To små grener av en grønn plante, brudeslør eller annen type blomst som ligner, rosa hortensia, snitte kniv, hyssing og eggeglass eller andre små vaser.

Ta en liten gren hortensia og legg de andre blomstrene rundt den. Bruk en snitte kniv og kutt de ned til ønsket lengde og ta litt hyssing rundt stilkene for å holde den sammen. Til denne anbefales de å bruke lave vaser slik at buketten ligger veldig lavt.

Slik lager du denne buketten:

Utstyr: En hortensia blomst, tre hvite roser, ønsket bånd, hyssing, snitte kniv, liten vase og tynn ståltråd.

Lag en sløyfe av båndet og fest ståltråden til båndet. Bruk snitte kniven og skjær av en bukett fra hortensia blomsten. Stikk ståltråden gjennom hortensiaen der du ønsker den skal være og fest ståltråden i stilkene til buketten. Stikk så hver av rosene igjennom hortensia blomsten slik som vist på bilde. Fest alle stilkene sammen med hyssing. Bruk en snitte kniv og kutt blomstene ned til ønsket lengde og sett de i vasen med vann.