DIY Lag sjokolade kort

Sjokolade kort er en fin gave, og ekstra koselig når en har laget det selv. Her finner du oppskrift på sjokolade kort og kvikklunsj kort. For deg som ønsker å kjøpe ferdig laget sjokoladekort får du det hos Pusleriet.

Steg for steg hvordan en lager sjokolade kort

1. Finn frem alt utstyret du trenger:

  • Rosa papp.
  • Dekor papp.
  • Dobbeltsidig teip.
  • Rosa bånd.
  • Rosa papir roser.
  • saks eller skjærebrett.
  • Puncher.
  • Melkesjokolade.
  • Ønsket bilde.

2. Skjær den rosa pappen 28 x 23 cm.

3. Preg på høykant ved 8, 9, 17 og 18 cm. Om du ikke har en preger kan du bruke melkesjokoladen til å finne ut hvor kantene skal brettes og brette på frihånd.

4. Du sitter nå med selve kortet melkesjokoladen skal ligge inne i. Ta nå å punch begge endene (langsidene). Om du ikke har en puncher kan du også bruke en saks med mønster. 

5. Lag klaffer til kortet. Skjær 2 biter på 3 x 4 cm, og preg de på 1 og 2 cm. Disse kan også brettes på frihånd.

6. Fest klaffene til kortet som vist på bildene under. 

7. Nå er lommen der melkesjokoladen skal ligge klar, og vi starter å dekorere kortet. Nå limer vi på båndet. Det skal festes med dobbeltsidig teip cirka midt på kortet (litt høyere opp enn midt på).

8. Finn nå frem dekorpappen og skjær 2 biter på cirka 7,5 x 27,5 cm og 1 bit på cirka 6 x 27,5 cm. Avhengig av hvilken puncher du bruker kan det være at dekorpappen må være mindre, men det ser du fort når du måler bitene på kortet.

9. Bruk dobbeltsidig teip og fest dekorpappen til kortet. De skal på fremside, bakside og det lille område fremme på lommen. 

10. Knytt silketråden til en sløyfe.

11. Lag en ramme til bilde du ønsker å bruke. Du bruker da en papp biten som er cirka 0,5 cm større i alle kanter enn hva bilde er.

12. Det er fint om bilde kommer litt frem på kortet, så bruk derfor puter under bilde.

DIY  - ulike type kort, sjokoladekort, dåpskort m.m

13. Fest bilde til kortet. Her har vi satt det litt på skrå. 

14. Gjør klar rosene du skal pynte med. Enten klipp av ståltråden eller bruk en strikkepinne eller noe lignende til å snurre ståltråden rundt for å få den fin.

15. Fest på rosen. Her har vi tatt to på toppen av bilde til venstre og tre nede på bilde til høyre. Det er også fint med bare en på toppen av bilde til venstre og to nede på bilde til høyre, og da i tillegg pyntet med noen hjerteperler på kortet.

Gaven er nå klar :)

Kvikklunsj kort

For deg som ønsker å lage kvikklunsj kort bruker du samme malen, men pappen du skjærer skal da være 10,4 x 20,8 cm, og du preger på 5, 6, 13 og 14 cm. 

Lykke til :)

Hvordan lage sjokoladekort selv. DIY oppskrift på kvikklunsj kort..

Forslag til kort