Pappa arrangerer bursdag!

Pappa arrangerer bursdag!

Å holde barnebursdag kan være en slitsom affære, men her har vi laget en steg for steg liste for å gjøre jobben enklere.

1. Hvem skal bli bedt i bursdagen?

 • De første årene er det som oftest nærmeste familie som blir bedt, og kanskje noen nære venner.
 • Barnehage alder - Her bør en prate med personalet i barnehagen om praksisen. Noen mener det er greit å invitere dem barnet leker mest med, andre velger å invitere dem av samme kjønn eller samme alder på avdelingen.
 • Barneskole alder – Vanlig praksis er å invitere hele klassen eller alle jentene/guttene.

2. Velg dag for bursdag.

For de minste barna er det vanligst å ha bursdagsselskapet lørdag eller søndag ettermiddag. For eldre barn er det vanligere med bursdagsselskapet om ettermiddagen på hverdager. Eksempelvis fra klokken 17 til 19 kan være passende. Det er vanlig at barneselskap varer ca 2 timer.

3. Hvor skal bursdagen være?

Velg å ha bursdagen hjemme.

4. Lag og send ut invitasjoner til bursdagen.

Hjelp med invitasjoner finner du her "Bursdagsinvitasjon".

5. Planlegg leker for bursdagen.

Den vanlige gangen i et barneselskap er å servere mat, ha noen aktiviteter og spise kaker. Som aktivitet tar du en skattejakt, det er populært om en er jente eller gutt. Avhengig av alder har du ulik vanskelighetsgrad på skattejakten.

 • For de miste kan det være at de følger en tråd rundt og i enden av tråden er skattekisten (en boks eller noe lignende med godterier).
 • For de litt større kan det være bilder/tegninger de følger. Starter med et bilde som viser hvor neste ledetråd er, osv.
 • For større barn kan det være rebusløp, og de får neste ledetråd når oppgaven er klart. Jo større ungene er jo større område bør dette utspille seg på. For mer informasjon om hva slags rebuser det kan være, se siden "Bursdagsleker".

6. Planlegg mat og drikke til bursdagen.

Server pølse med brød eller lompe. Det er enkelt og ungene elsker stort sett pølser. Beregn ca 2-3 pølser til hvert barn avhengig av alder.

Kjøp inn 0,5 l med brus til hver av ungene. Kan være lurt å kjøpe inn noen ekstra 1,5 l med brus til foreldre og om noen av ungene ønsker mer.

7. Planlegg kaker til selskapet.

Ungene er storfornøyde med en bursdagskake og gelè. Bestill en bursdagskake (hos baker eller hos bestemor/mormor) ca 14 dager før bursdagen, og avtal levering dagen før bursdagen.

Ta så og kjøp inn gelèpakker på matbutikken og følg bruksanvisningen på pakkene. Husk å kjøpe vaniljesaus til. Lag gelè i plast kopper, da blir det enkelt å rydde opp.

Om du virkelig skal slå på stortrommen kjøper du inn en pakke med seigmenn og nonstop, og putter i skåler på bordet.

8. Planlegg pynt til bursdagen.

Kjøp ferdige pakker med det meste av du trenger (kopper, asjetter, servietter, duk, sugerør og dekorasjoner) på nettet. Gjør et enkelt google søk på papptallerkener barnebursdag», og du vil finne mange leverandører av dette. Ofte inneholder disse pakkene ikke bestikk, men siden du serverer pølser trenger du bare teskjeer til kake/gelè. Pynt med ballonger i resten av rommet. Sørg for at det er bord og stoler til alle gjestene.

9. Diverse andre ting til bursdagen.

Avhengig av alder på barnet bør du oppfordre at noen voksne skal være tilstede under bursdagen. Sett de i sving med å servere brus, mat, kaker og ta bilder (med ditt kamera).

Ha regler - Om det er 15 barn er det en nødvendighet at alle sitter ved bordet når dere spiser. Og ikke la barna velge om de skal være med på lekene du arrangerer, eller ikke. Alle skal være med, og om noen er for dårlig til å være med på leken er det kanskje lurt å ringe foreldre for henting.

Når kaker er satt frem og bursdagslysene er tent er det vanlig å synge bursdagssangen.

Dette må du skaffe til selve dager:

 • Matbutikken: Pølser, brød, lompe, ketchup, sennep, 0,5 l med brus, 1,5 l med brus, gelé, vaniljesaus, seigmenn, nonstop og en stor smågodt pose (til skattekisten).
 • Lokal baker/familie/venner: Bursdagskake.
 • Gave: Kjøp gave til bursdagsbarnet.
 • Pynt: Papp tallerkener (nok til mat og kaker), plast skjeer til gelé, plastglass, servietter, plastduk og sugerør. Eventuelt ballonger.
 • Utstyr du trenger til skattejakten.

Lykke til! :)

På våre bursdagssider finner du mer informasjon, les mer..

28.12.2015 19:21