Huskeliste til utdrikningslag

Her har vi satt opp en steg for steg liste over ting som bør reflekteres rundt når man planlegger utdrikningslag. Om du kun ønsker punktene ligger de her.

1. Deltakerliste til utdrikningslaget.

Be brud/brudgom om å sette opp en liste over hvem de ønsker å ha med. Det er fryktelig trist om noen blir glemt, men det kan bli nesten like ille om man tar med noen som hovedpersonen helst ikke ville hatt med.

2. Velg dag for utdrikningslaget.

Vær ute i god tid, da er det større sannsynlighet for at alle kan. Avtal tidspunkt gjennom bruden/brudgommens utkårede slik at han/hun er klar til å se etter eventuelle unger eller vet hvordan timeplanen til bruden ser ut fremover. Unngå om mulig å legge utdrikningslaget til siste helgen før bryllupet, sjansen for at den kommende brud/brudgom har mer enn nok å holde på med på det tidspunktet er overhengende. Lørdager er som oftest brukt.

3. Lag en Facebookgruppe/event eller mailingliste for deltakerne.

Dersom alle deltakerne er på Facebook er en lukket Facebookgruppe eller en event på Facebook en enkel måte å nå ut til alle med informasjon på. Det er en enkel måte for deg å komme med oppdateringer på, samt at terskelen for å komme med småting på Facebook er gjerne lavere enn for å sende en mail.

4. Kontakt gjester og be de holde av dato.

Ta tidlig kontakt med alle og be de å sette av dagen du tenker å ha utdrikningslaget på. (På facebook, på telefon eller epost). Samt, om du ønsker å involvere flere kan du høre med de andre deltakerne om de har noen ideer. Hvis du velger å involvere de andre deltakerne kan det være morsomt å arrangere et planleggingsmøte (gjerne med drinker) der alle kommer med ideer og innspill. Her kan dere bestemme budsjett, komme med ideer og fordele oppgaver.

5. Planlegg utdrikningslaget.

Planlegg en dag du trur er en drømmedag for bruden/brudgommen. For mer informasjon rundt dette se siden "planlegg dagen".

Tips! Ha en plan B hvis noe skulle oppstå.

6. Forhør deg om priser på aktiviteter til utdrikningslaget.

Så fort du har satt opp plan for dagen bør du kontakte de ulike aktørene for å få pris (hør om rabatt om dere er en stor gruppe) og gjøre en reservasjon. Om det blir endringer etter du er ferdig med budsjettet kan du alltid avbestille reservasjonen din. Noen steder må reserveres ganske tidlig da det en mange som gifter seg på vårparten.

7. Lag et budsjett for utdrikningslaget.

Lag et budsjett for utdrikningslaget og finn ut hvor mye du må samle inn fra hver gjest. For hjelp med budsjett, gå til siden "budsjett utdrikningslag".

8. Endre på planen for utdrikningslaget?

Etter du har gått igjennom budsjettet kan det være at det trengs endringer til i planen. Du bør da gå over planen for utdrikningslaget og se hvor det kan gjøres endringer. Det kan være at budsjettet ble alt for høyt, at det er rom for flere aktiviteter eller at du har kommet på bedre ideer etterhvert som tiden har gått.

9. Gå igjennom gjennomføringen av utdrikningslaget.

Skriv opp planen for hele dagen med tidspunkter. Finn ut hva du må skaffe til den store dagen. Husk at selv om du har ansvaret for utdrikningslaget, er det ingenting i veien for å delegere bort noen arbeidsoppgaver.

10. Kontakt gjester med plan for dagen (kjøreplan) og betalings informasjon.

Når planen for utdrikningslaget er klar må du kontakte alle deltakerne igjen med en bindende påmeldingsfrist og be deltakerne om å betale inn på konto i god tid før den planlagte dagen. Det er ALLTID noen som betaler sent, glemmer det eller trekker seg. Det kan være lurt å gi de en grovskisse av dagen, da det er alltid mange som kommer til å etterspørre det uansett.

11. Bekreft reservasjoner.

Etter du har fått bekreftet antall deltakere må du kontakte de plassene du har gjort reservasjoner med endelig antall.

 

Husk at det viktigste med dagen er å ha det moro sammen. God planlegging gjør nettopp det mye enklere!